Kredi Kartı Başvurusu Neden Onaylanmaz



Kredi Kartı Başvurusu Neden Onaylanmaz?

Merhaba bu yazımızda kredi kartı başvurusu yaptığınız halde neden onaylanmadığını işleyeceğiz. Bankacılık sistemindeki her red nedenini aşağıda sıraladık. Kredi Kartı Başvurusu Neden Onaylanmaz? Sorusunun yanıtını aldıktan sonra sizler için ayrıca kredi kartı başvurusunu nasıl onaylatabileceğiniz konusunda da aydınlatacağız. Dilerseniz başlayalım.

Banka Geçmişiniz

Kredi kartı başvurusunun onaylanmama nedenlerinden biri son beş yılınızda bankalarda yaşadığınız problemlerdir. Örneğin 5 yıl içerisinde bir kredi çektiniz. Bunu ödeyemediniz, icralık oldunuz ya da düzensiz – eksik – zamanında ödemediniz. 48 aylık kredi çektiğinizi farz edelim. Siz bunun 8 ayını geç ödedi iseniz zaten tek başına 8 aylık düzensiz ödenen kredi borcunuz kredi kartı başvurusunu ret etmek için yeterli bir sebeptir.

Gelir Bilginiz

Düzenli olarak maaş almıyorsanız ret edilmeniz için geçerli bir sebeptir. Artık bankaların neredeyse tamamı her kredi kartı talep edene kart veriyor. Lakin maaş bilgisi yok diye ret edenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazladır.

SGK Önemli

Sosyal Güvenlik Kurumuna ait bir siciliniz yok ise yani düzenli bir geliriniz, maaşınız ve dolayısı ile SGK’ya düzenli olarak ödenen kıdem tazminatı için gerekli ücret tutarları yok ise bu da bir ret sebebidir. Bankalar kredi kartı verirken SGK sistemini de kontrol edebilmektedirler. Halen aktif bir SGK sicilinizin olması ve en az 6 aylık bir ödemenin olması onaylama işlemi için gereklidir.

Sık Sık Kredi – Kredi Kartı Başvurusu Yapmayın

Unutmayınız ki her kredi – kredi kartı – ek hesap başvuruları KKB ( Kredi Kayıt Bürosu ) geçmişine eksi puan olarak dönüş sağlar. Yani siz bir yılda birden fazla başvuru yapacak olursanız bu sizin kredi notunuzu eksi yönde etkiler. Kredi kayıt bürosu not ortalamanızı düşüren bu eylem kredi kartı başvurusunu da doğrudan ilgilendirmektedir.

Toparlayacak Olursak

Aşağıdaki nedenler Kredi Kartı Başvurusu Neden Onaylanmaz? Sorusunun yanıtlarını tek celsede verebileceğimiz sebepleri içermektedir;
-        Son 5 yılda kullanmış olduğunuz kredilerinizde yaşanan düzensiz – geç ödemeler
-        Kredi kartı ekstrelerinizi geç ödemeniz
-        Kredi kartı ekstrelerinizin toplam borcu yerine asgari ödeme tutarını ödemeniz
-        Maaşınızın olmaması
-        Taşınmaz ( ev – araba – arsa ) olmaması
-        Bankada mevcut mevduat – yatırım hesaplarınızın olmaması
-        Sık sık kredi, kredi kartı başvurusu yapmak
Kredi kartınızın onaylanmaması için yeterli nedenlerdir. Yukarıdaki nedenleri ortadan kaldırınız. 6 ay düzenli ödeme yapınız. Ardından büyük ihtimal ile kredi kartı başvurunuz onaylanacaktır.

Kredi Kartı Başvurusunu Onaylatmak için Gerekenler

-        Ek hesaplarınızı kapatın ya da limitlerini düşürün, zamanında ve tam ödeyin
-        Kredilerinizi kapatın ya da 6 ay boyunca düzenli – gününde ödeme yapın
-        Kredi kartlarınızı kapatın ya da 6 ay boyunca gününde tam ödeyin. Asgari ekstre borcunuzu ödemek yeterli değil. Dönem borcunun tamamını 6 ay boyunca tam gününde ödemeniz lazım.
-        Senede bir defadan fazla kredi – kredi kartı – ek hesap – kredi kartı limit artırımı – ek hesap limit artırımı gibi işlemleri yapmayın.

ÖNEMLİ: Her başvuru eksi puandır. Burada yazdığımız her bir öğe için artı bir başvuru demek sizin tüm sicilinizi eksiye yönlendirir.


Yorumlar