Kredi Notu Düşüklere Kredi Veren Bankalar



Kredi Notu Düşüklere Kredi Veren Bankalar

Merhaba. Zor günler yaşıyoruz. Ülkece bile değil tüm dünya çapında gelişen Korona Virüs nedeni ile halkta yoğun bir kredi arayışı yaşanmaktadır. Diğer ülkeler vatandaşlarında milyarlarca Euro dağıtırken maalesef ülkemizde bu girişim olmadı. Benzer bir girişim olan “ Biz Bize Yeteriz Türkiye’m “  ile de devlet para dağıtacağına devlete halkımız para toplamaktadır. Bu yazımızda Kredi Notu Düşüklere Kredi Veren Bankaları işleyeceğiz.

Kredi Skoru Düşük Olanlar Kredi Çekemiyor

Son beş yılda herhangi bir banka ile sorun yaşadıysak; örneğin kredi ödemelerimizi hiç yapamadıysak ya da sürekli geç ödediysek ya da kredi kartı ödemelerimizi düzenli gerçekleştiremediysek bankalar arası kayıt ağı olan Kredi Kayıt Bürosunda toplanan kredi skorumuz düşer. Bizlerde bunun sonucu olarak yeni bir kredi çekemeyiz ya da kredi kartı alamayız. Bu nedenle Kredi Notu Düşüklere Kredi Veren Bankalar isimli konumuzu ele almaya çalıştık.

Öncelikle Kredi Notu Nedir Diyelim

1994 yılında kurulan Kredi Kayıt Bürosu ile tüm bankalar kendi müşterilerinin kredi – kredi kartı – ek hesap kullanımlarını bu sisteme aktarmaya başladı. Sistem öyle bir analiz yapıyor ki hangi banka müşterisi hangi ödemeyi geciktirmiş, kim hangi bankadan ne çekmiş, ne kalmış gibi verileri işlemekle kalmıyor kim ne zaman nerede nasıl kredi ya da kredi kartı başvurusu yapmış bunu bile biliyor. Bu sistemle bankalar kendisini garantiye almaya başladı. Ancak bu sistem borçlarını ödemeye çalışan, zaman zaman aksatmak ya da geç ödemek zorunda kalan ve bunun sonucunda yeni bir kredi çekmeye çalışan insanları muzdarip etmektedir.

Kredi Notu Düşünce Ne Olur?

Banka müşterilerinin ekonomik durumları, çektikleri krediler, aldıkları kredi kartları, başvurdukları ve kullandıkları ek hesap limitleri Findeks Risk Raporu – Kredi Kayıt Bürosu çatısında toplanmaktadır. Bunun neticesinde ödemelerini zamanında yapan bir müşteri her düzenli ödemesine artı puan alırken ödemesini bir gün dahi geciktirse eksi puan almaktadır. Her düzensiz ve gecikmeli ödeme neticesinde kredi notlarımız düşmekte ve düştükçe de bankalar için güvenilirliğimiz azalmaktadır. Bu nedenlerle kredi notumuz düşünce yeni bir kredi çekme işlemini en az beş yıl boyunca yapamayız.

Maaş Aldığınız Bankalara Başvurun

Bunun yanında kredi notu düşük bireyler eğer maaş aldıkları bankalar ile görüşür ise sırf kendi şubesinden maaş aldıkları için yeni bir kredi verebilmektedir. Yani X Bankasının verdiği kredi faizleri düşük diye X Bankasına yönelmeden direkt maaş aldığınız şubeye gitmenizi tavsiye ederiz. Eğer ödemeleriniz düzensiz ise kendi maaş aldığınız bankadaki dahil diğer tüm bankalardaki ödemenizi en az dört ay boyunca bir düzene sokabilirseniz kendi bankanız size büyük bir ihtimal ile yeni bir kredi verecektir.

Kefalet ya da İpotek Gösterin

Kredi çekerken zorlanıyorsanız yakınınızdan kefil olmasını talep edebilirsiniz. Aynı şekilde bir yakınınızın ya da arkadaşınızın taşınmaz malını ipotek olarak ortaya koyarak kredi çekmenizi kolaylaştırabilirsiniz. Ancak burada önemli bir hatırlatma yapmalıyız. Ortaya milyonlarca liralık taşınmaz malın ipoteğini koysanız bile borcunuzu aylardır ödemiyorsanız bankanız size yeni bir kredi tahsis etmeyecektir. Bu nedenle ilk etapta borçlarınızı en az 4 ay boyunca düzene sokmanızı öneririz.

Kredi Notu Nasıl Yükselir?

Aşağıdaki adımlardan her biri size ek bir artı puan kaydedecektir.
-        Her bir kredinin zamanında ve tam ödenmesi
-        Her bir kredi kartı ekstre borcunun TAMAMININ zamanında ve tam ödenmesi
-        Olabildiğince az kredi hesabı olması
-        Olabildiğince az kredi kartı kullanılması
-        Olabildiğince düşük limitlere sahip kredi kartı olması
-        Olabildiğince az ek hesap limitinin olması

Buna ek olarak ÇOK ÖNEMLİ bir husus daha var;

 YILDA BİR DEFADAN FAZLA KREDİ BAŞVURUSU, KREDİ KARTI BAŞVURUSU, EK HESAP BAŞVURUSU VE TÜM BUNLARIN LİMİTLERİNİN ARTIŞINA DAİR BAŞVURULARDA BULUNMAMALISINIZ. Her başvuru kredi notunuzu düşündüğünüzden daha fazla düşürmektedir.




Yorumlar