En Kolay Kredi Veren Bankalar 2020



En Kolay Kredi Veren Bankalar 2020

Bankalar kredi vermek için kredi talep eden müşterinin kredi notuna, risk raporuna, aylık gelirine ve talep ettiği kredini aylık geri ödemesinin durumuna ve kredi tutarının durumuna bakarak kredi başvurularını onaylamaktadır. En kolay kredi veren bankalar 2020 - 2021 yılında da kampanyalarını hazırlayıp, müşterilerin taleplerini inceleyip, müşterinin kredi notunu ve risk raporunu da göz önünde bulundurarak talep edilen krediye başvuru olanağı sağlamaktadır. Herhangi bir bankaya kolay kredi veriyor demek doğru değildir. Çünkü bankalar kredi verdikleri her müşteri için bir risk raporu hazırlar ve kredi geri ödenmediği durumlarda tahsilat yapmaya çalışır. Bu durumda eğer hiçbir mal varlığınız yoksa, kiracı olarak oturuyorsanız, 3 veya 6 aydır çalışıyorsanız ve öncesinde düzensiz bir çalışma hayatınız mevcutsa, daha önce farklı bankalardan veya aynı bankadan aldığınız kredilerde ödememe durumu varsa veya daha önce hiçbir bankayla çalışmadıysanız bankaların kredi verme ihtimali çok düşüktür demek mümkündür.

Bankaların Kolay Kredi Vermelerinin Nedeni

Bu kadar incelemeler sonucunda bile bazı bankalar cidden çok kolay kredi vermektedirler. Bazı dönemlerde Finansbank için kapısından geçene kredi veriyor demek abartı bile olmazken, bir dönem Akbank da aynısını yapmıştır. Bu durum tamamen bankanın krediye ayırdığı bütçe ve o ay ki bütçenin durumuyla ilgilidir. Bankaların kolay kredi vermelerinin nedeni bir önceki aykredilerini dolduramaması limitlerine ulaşamaması diyebiliriz. Bir önceki ay onaylanması çok güç olan kredilerin bir sonraki ay onaylandığı durumlarla karşılaşmak mümkündür. Kredi başvurularına sürekli ret cevabı veren bankaların kredi kotalarının dolduramaması sonucu bir sonraki ay çok rahat kredi dağıttıkları bilinmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey risk raporlarıdır. Batık kredi vermemeye dikkat edilmesi gerekir.

Kolay Kredi Veren Bankalar

Günümüzde kolay kredi veren bankalar arasında TEB, Finansbank ve İNGbank bulunmaktadır diyebiliriz. Tabi ki yukarda bahsettiğimiz gibi bankaların aylık kredi doldurma durumları çok önemli bir etkendir. Kredisini dolduramayan bir banka bir sonraki ay kredi notu orta seviyenin altında olanlara bile kredi verebilmektedir. Tüm bankalarda 15 bin liraya kadar şube inisiyatifi bulunur. 15 bin liradan fazla olan kredilere genel merkez tarafından karar verilir.

Yorumlar