Sicili Bozuk Olana Kredi






Sicili Bozuk Olana Kredi
Ülkemizde çok sayıda banka müşterisi ödemelerini düzenli şekilde gerçekleştiremiyor. Bir bankaya düzenli olarak ödeme yapmayan kullanıcıların banka sicili bozulur. Bu duruma düşen kullanıcılar bankalardan kredi çekmekte zorlanabilirler. Ancak sicili bozuk olana kredi veren bankalar da bulunmaktadır. Bankalar yasa gereği sicili bozuk olsa da kullanıcılara kredi verme hakkını elde etmektedir. Daha önceki yasal düzenlemede sicili bozuk olan ve kara listede yer alan kişiler devlet bankası ya da özel bankalardan kredi alamıyordu.
Artık kredisini ödeyemediği için avukata giden, kredi sorunları sebebiyle yasal takibe takılan ya da haciz sorunuyla karşı karşıya kalan kişiler belli bankalardan kredi alabilmektedir. Bir süre önce yasal olarak yapılan düzenlemeler sonrasında sicil affı çıkarıldı ve bankaların kara listede bulunan kullanıcılara da kredi verebileceği de bildirilmiştir.  Günümüzde 10 kadar banka sicili kötü olan müşterilere de kredi vermektedir.  Sicil konusunda sorun yaşayan kullanıcılar 100 bin TL’ye kadar kredi alabilme şansına sahiptir.
Koronavirüs salgını sebebiyle zor günler geçiren kişiler sicili bozuk olanlara çeşitli kredi kampanyaları düzenlemektedir.  Şimdi sicil sorunu olan kullanıcılar için kredi kampanyalarından bahsedelim.

Sicili Bozuk Olana Kredi Veren Bankalar
Türkiye’de Sicili bozuk olana kredi sağlayacak bankalardan bazılarını şöyle belirtelim;
Ziraat Bankası Sicili Bozuk Olana Kredi: Kara listede  olan kullanıcılara borçlarını yapılandırabilmeleri ve borç transferi yapabilmeleri adına Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi sağlamaktadır. Diğer bankalarda yer alan borçlarınızı Ziraat Bankası üzerinde yeniden yapılandırabileceğinizi belirtelim. Sicili bozuk olan müşteriler 60 aya kadar vade seçenekleri için kredi alabilirler. Ancak banka krediyi haciz görmüş olan ya da avukata düşmüş olan kullanıcılara vermemektedir.

Aktif Bank Sicili Bozuk Olanlara Kredi: 2020 yılında kara listede olana kredi veren bankalar arasında Aktif Bank da yer almaktadır. Bu banka N Kolay Kredi uygulaması üzerinden kullanıcılarına anında onaylayacağı bir kredi sağlamaktadır.  Sicili bozuk olan müşteriler hiçbir belge ya da kefil sunmadan nkolaykredi.com.tr adresi üzerinden kredi başvurularını gerçekleştirebilirler. Banka kredi notu düşük olan tüketicilere uygun faiz oranlarına sahip 60 aya kadar kredi vermektedir.

Burgan Bank Sicili Kötü Olanlara Kredi: Türkiye’de yaşayan vatandaşlara uzun yıllardır avantajlı krediler veren bir bankalardan biridir. Burgan Bank sicili kötü bireylere anlık olarak onay verilen dijital kredi hizmeti sunmaktadır. Sicili kötü olan kullanıcılar hiçbir belge ya da kefil gerektirmeden Burgan Bank ihtiyaç kredisi alabilirler.  60 aya kadar kefilsiz olarak ihtiyaç kredisine online olarak almanız mümkündür.

 Odeabank Sicili Bozuk Olana Kredi:  Yasal sorunlar yaşayan kişilere Odebank da özel kredi seçenekleri sunmaktadır. Köklü bankalar kredi notu düşük olan kişilere kredi vermekten kaçınırlar. Bu yüzden yeni ve müşteri kitlesi daha az olan bankalara başvurmanız daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Odeabank kara listedeki müşterileri için uygun faiz oranları üzerinden 60 aya kadar taksitlendirilebilen kredi sunmaktadır.

Sicili Bozuk Olana İpotek Karşılığı Kredi
Sicili bozuk olana kredi veren bankalar tarafından uygulanan hizmetlerden biri de kayıtlı bir taşınmaza ipotek karşılığı kredi seçenekleridir. Yani sizler de siciliniz kötü olsa dahi kendi üstünüze olan bir taşınmazı ipotek ektirerek kolayca ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz.  İpotek karşılığı kredi veren bankalar sizlere yüksek tutarları dahi acil nakit ihtiyacınızda sağlamaktadır. Ayrıca bazı bankalar da ipotek veremeyen kullanıcılar için birden fazla kefil bulmaları durumunda kredi alabilirler. Bankaların kefil şartları için şubelere başvurmanız gerekecektir. Sicili bozuk olan kredi veren bankalara başvurarak kolayca nakit ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

Yorumlar